V Maladinove vytvorilo 31 hráčov na cimbal rekord

Počas predĺženého májového víkendu sme v Maladinove pripravili krásnu a jedinečnú akciu venovanú cimbalom.

V nedeľu 30.4. sme si užili koncert pod holým nebom s Cigánskymi Diablami. Špeciálnym hosťom tohto podujatia bol svetoznámy hráč na cimbal Giani Lincan. Hudobný večer bol zakončený poriadnou zábavou s cimbalovou hudbou Pekovci, ktorí nás bavili do neskorých nočných hodín.

Na druhý deň nás čakalo krásne jarné počasie, ako stvorené na vytvorenie ustanovujúceho slovenského rekordu v spoločnom hraní na cimbal. Zišlo sa u nás 31 cimbalistov zo Slovenska a Česka, ktorí spoločne naraz zahrali pieseň "Darmo ma, mamičko". Hrania sa zúčastnili aj Cigánski Diabli a Giani Lincan, tí sa však do rekordu nepočítali.

Cimbalisti boli všetkých vekových kategórií, od mladých nádejných hráčov až po ostrieľaných a skúsených hráčov na cimbal. Čerešničkou celej akcie bola tombola o cimbal Bohák, ktorý si domov odnesú dvaja mladí bratia. Veľmi nás teší, že sme touto akciou podporili mladé talenty a umožnili im stretnúť sa so svojimi vzormi naživo.

 

Ďakujeme pánu Hromadovi, výrobcovi cimbalov Bohák, že nás oslovil s myšlienkou usporiadať túto krásnu akciu práve u nás.

Ďakujeme za úžasné moderovanie Gabrielovi Blcháčovi.

Ďakujeme všetkým cibalistom, ktorí sa rekordu zúčastnili.

Ďakujeme OOCR Liptov za podporu tejto akcie.

 

https://slovenskerekordy.sk/index.php/rekordy-roka-2023/1514-silny-rekord-cimbalistov-z-maladinova-na-jednom-mieste-ich-hralo-31

RTVS https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13982#1685 minúta 28

JOJ https://videoportal.joj.sk/noviny/epizoda/109833-noviny-tv-joj minúta 27:17

TASR https://zilina.zoznam.sk/na-brehu-liptovskej-mary-sa-50-cimbalistov-pokusi-o-zapis-do-knihy-rekordov/

RTVS článok https://spravy.rtvs.sk/2023/05/slovensko-ma-novy-rekord-vytvorili-ho-cimbalisti-ktori-sa-takto-podakovali-jedinemu-slovenskemu-vyrobcovi-tohto-nastroja/?

https://www.cas.sk/clanok/2794835/na-brehu-liptovskej-mary-sa-pokusili-o-jedinecny-rekord-ako-to-dopadlo-prisli-aj-znami-muzikanti/

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/712189-novy-slovensky-rekord-desiatky-cimbalistov

https://www.teraz.sk/regiony/pod-slovensky-rekord-v-hre-na-cimbal-sa/711359-clanok.html

 

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a nezmeškajte žiadnu zo skvelých ponúk