STRONGMAN 2022: Európsky pohár o najsilnejšieho muža Maladinova

V Maladinove zvíťazil Róbert Cyrwus!

Na druhý deň, po Prešove, sa organizoval Európsky pohár silných mužov. V nádhernom rezorte MALADINOVO, už patria siláci medzi stály program ukončenia leta. Z pôvodne 12-tich pozvaných pretekárov sa na štart podarilo postaviť desiatku silákov. Pretekár z Egypta nedostal víza a ostatní pretekári sa ospravedlnili...

Mohli sme tak zhliadnuť výkony Jirku Dejmala a Jardu Svobodu z Česka, Mathiasa Winnerla a Johanesa Eichingera z Nemecka, Lukasa Mastitis z Litvy či Róberta Cyrwusa z Poľska. Poltucet zahraničných silákov doplnilo kvarteto domácich a to Peter Supák, Mário Karička, Benjamín Machala či najľahší borec v štartovom poli, Miro Horniak.

Súťažilo sa v piatich disciplínach ako dvíhanie klady /135kg/, nosenie kufrov s otočkou /120kg/, nosenie štítu na maximálnu vzdialenosť /160kg/, dvíhanie 60, 100 a 130 kilových gulí. Atraktívne držanie áut kvôli technickým nezhodám nahradilo držanie dreveného špalku v predpažení na čas. Na správnosť pokusov dohliadala legenda silákov v Československu, Jirko Žaloudek. V troch testoch suverénne zvíťazil v jednom si prvenstvo delil a v jednom skončil druhý. Reč je o Róbertovi Cyrwusovi! Tento sympatický borec zvíťazil i na Pohári Slovanov a stal sa tak teda aj najsilnejším mužom MALADINOVA. Jeho perfektné výkony vyburcovali početné publikum a predvedená šou sa musela každému páčiť! Právom si tak odniesol zlato! Gratulujeme! Striebro získal vzrastom nižší, ale perfektne sústredený na každú jednu disicplínu, Lukas Mataitis. Pretekár z Litvy si postupne pripísal druhé, tretie, tretie, tretie a piate miesto v jednotlivých testoch sily. Súčtom bodov tak na Pobaltie odnášal striebro.

Tretie miesto nás veľmi potešilo a príjemne prekvapilo. Po Horniakovi taktiež ľahký borec, Benjamín Machala, dokázal, že sa medzi oveľa ťažšími silákmi výkonmi nestratí! V nosení štítu skončil druhý a v dvíhaní gúľ si dokonca delil prvenstvo s Cyrwusom! Skvle obstál vo zvyšných skúškach a bronz si z Maladinova odniesol Machala!

Skvele reprezentoval i Karička so Supákom, ktorí zvládli dva náročné preteky za dva dni a odnášali si siedme resp. deviate miesto. Medzi nimi skončil ôsmy Horniak, ktorý ako "90kár" udivoval v náročných testoch! Pevne veríme, že v budúcom roku sa chalani vďaka týmto skúsenostiam posunú vyššie so svojimi silovými výkonmi!

Ďakujeme p. Tkáčovi a rezortu MALADINOVO, že sme mohli byť opäť súčasťou i v tomto roku! Skvelé zázemie pre pretekárov, organizátorov a bohatý program pre divákov! Na koniec sezóny je tento pretek akousi čerešničkou na torte. Dúfame, že o rok sa opäť vrátime a ukážeme naše výkony! ĎAKUJEME!

alt text

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a nezmeškajte žiadnu zo skvelých ponúk