Ako sa stalo, že prvý Bernard Pub na Slovensku bude práve v Maladinove? Prečo sme sa nerozhodli pre lokálnu značku? Aký je vlastne príbeh Bernard Pubu v Maladinove?
Všetko to začalo chvíľu po začatí stavby, na jeseň v roku 2018. Vraveli sme si, že pre našich zákazníkov chceme niečo iné. Niečo, čo na Liptove ešte nie je a zároveň by sa to zhodovalo s našou filozofiou - ponúkať to najlepšie, čo môžete zažiť. Naše pátranie na Slovensku bolo neúspešné a tak sme oslovili našu rodinu na Morave - dostali sme kontakt na obchodného manažéra Bernard Pubu, Aleša Pavlíka.
Rodinný pivovar Bernard je značka, ktorú pozná takmer každý a ktorá sa vyznačuje svojou poctivosťou, tradičnou výrobou a jedinečnou chuťou nepasterizovaného piva. A to sa nám páčilo.
"Bernard je oblíbeným pivem lidí, kteří si chtějí opravdu pochutnat a jdou stejně jako Bernard svou vlastní cestou. Je životním stylem, kultem..."
Prvé stretnutie nasledovalo veľmi rýchlo. Dostali sme možnosť pozrieť sa priamo do pivovaru v Humpolci, otestovať chuť piva aj zoznámiť sa s príbehom Bernardu. Nasledovala prehliadka Bernard Pubov v Prahe. Z výletu sme boli všetci (rodinný tím aj architekt a šéfkuchár) nadšení. O niekoľko stretnutí neskôr, aj so samotným pánom Bernardom, sme sa definitívne rozhodli. A keďže Bernard Pub uvažoval o rozšírení aj na Slovensko, bolo to jasné - prvý Bernard Pub na Slovensku bude v Maladinove. A aby nám piva na Liptove nebolo málo, rozhodli sme sa aj pre iný jedinečný druh atrakcie - pivné kúpele Bernard.
Ako vravíme, v Maladinove nič nevzniklo náhodou. Chceli sme vám dopriať originálne formy zážitkov a preto sme sa rozhodli pre značku Bernard. Bernard nám je skrátka blízky tým, že veci robí poctivo, je to rodinný pivovar a má vlastnú filozofiu.
A čím sa pivo Bernard tak od ostatných značiek? (zdroj https://www.bernard.cz/cs/pivo/cim-se-odlisujeme.shtml)
-
Receptom, špecifickým práve pre značku BERNARD.
-
Výnimočnými surovinami.
-
Kvalitným sladom, vyrábaným vo vlastnej humnovej sladovni v Rajhrade u Brna, kde zachovávame tradičné spôsoby výroby.
-
Používame len najkvalitnejšie odrody českého chmelu, ktoré garantujú správnu horkosť.
-
Propagujeme si vlastné kvasnice.
-
Používame vlastnú vodu z Vysočiny, ktorá má pre použitie v pivovarníctve ideálne vlastnosti.
-
Zachovávame tradičný dvojrmutový postup výroby na varni.
-
Oddeleným hlavným kvasením na spilce a dozrievaním piva v ležiackej pivnici.
-
Mikrofiltráciou, ojedinelým postupom záverečného ošetrenia piva, ktorý robí z Bernarda skutočne výnimočné pivo.
-
NEPASTERIZUJEME !