Na Liptove pribudne franšíza obľúbeného českého pivovaru

Na Liptove pribudne franšíza obľúbeného českého pivovaru

(Liptovský Mikuláš, 7. 2. 2019) – Na Slovensku už o rok pribudne prvá franšíza obľúbeného českého rodinného pivovaru Bernard. Výrobcovia horkého moku si vybrali na svoju prvú prevádzku Bernard Pub Liptovský Mikuláš, kde už od septembra 2018 vyrastá apartmánový komplex Maladinovo. Na severnom brehu Liptovskej Mary, oproti najväčšiemu slovenskému aquaparku pribudne sedem apartmánových domov s reštauráciou Bernard Pub, kaviarňou, wellnessom aj minimarketom.

Už viac ako desať rokov na Slovensku klesá spotreba piva. Štatistické čísla našťastie neznamenajú, že ľudia naň zanevreli. Pijú ho radi naďalej. V porovnaní s minulosťou narástla na Slovensku najmä spotreba rôznych nápojov na báze piva a ovocných štiav. Potešili sa aj šoféri, lebo čoraz viac pív a pivných nápojov sa vyrába s nulovým obsahom alkoholu.

Na Liptove sa milovníci kvalitného piva môžu tešiť na prevádzku rodinného pivovaru Bernard. V roku 2020 v Liptovskom Mikuláši v apartmánovom komplexe Maladinovo pribudne prvá franšíza obľúbeného rodinného českého pivovaru Bernard Pub. Kvalitné nepasterizované pivo si budú návštevníci vychutnávať v reštaurácii komplexu. Pivo Bernard má viacero ocenení vrátane ceny Pivo roku 2018 v Českej republike. Nová reštaurácia vytvorí 10 pracovných miest a rezort Maladinovo dokopy až 40.

Mohutné stoly, obloženie stien drevenými latkami z debničiek od piva, ktoré niekedy v minulosti slúžili na prevoz piva. Vysoké aj nízke stoličky, či špeciálny čierny kovový stojan na pípy zhotovený na mieru kováčom s nápisom Bernard Pub. Práve takto vyzerajú základné rysy novej franšízy, ktorá chce presvedčiť pivárov, aby si svoje pivo a niečo pod zub vychutnali práve tu. Za týmto konceptom stojí najviditeľnejší český pivovarník Stanislav Bernard, ktorý mieri na Slovensko, na Liptov, do Maladinova. „Naša franšíza nie je tvrdá. V jednoduchosti povedané, nie je striktne daná, ale naopak chceme, aby do nej prevádzkovateľ vniesol svojho ducha a kľudne aj to, čo mu už v minulosti v jeho inom zariadení fungovalo,“ povedal obchodný riaditeľ pivovaru Zdeněk Šípek, ktorý je, spolu s Alešom Pavlíkom zo spolupracujúcej firmy GastroCompany Praha, duchovným otcom celého konceptu. V súčasnej dobe je v prevádzke šesť reštaurácii v Prahe, po jednej v Zlíne a v Olomouci. Na Slovensku pôjde o prvú prevádzku.


„Pre nás bola voľba pivovaru Bernard v podstate jednoznačná. Bernard si nás získal. Chceme sa odlíšiť od bežných prevádzok, chceme ponúkať najvyššiu kvalitu a zároveň nám je ľudsky sympatický pán Stanislav Bernard, ktorý má tiež blízko ku charite, ktorú aj Maladinovo bude podporovať,“ povedala Katarína Ferjová zástupkyňa investora.

Pivo Bernard v novej franšíze asi nezmení štatistický vývoj spotreby piva, ale na dlhé letné večery pri brehoch Liptovskej Mary môže byť viac ako len príjemným spestrením.